14 Aralık 2009 Pazartesi

Çalışan Kadının Yemek Kitabı

Çalışan kadının yemek pişirmeye harcadığı zamanı azaltıp, kendine fazla zaman ayırabilmesini amaçlayan “Çalışan Kadının Yemek Kitabı”, birbirinden kolay ve pratik yemek tariflerini içeriyor.


Pırıl Aslan’ın hazırladığı İnkılap Kitabevi tarafından yayımlanan “Çalışan Kadının Yemek Kitabı”, günümüzde işi ve ailesi arasında sıkışmış çalışan kadının, rutin işleri arasında yer alan yemek pişirme eylemi için harcadığı zamanı azaltıp kendine daha fazla zaman ayırabilmesini, yemek pişirme işlevini zorunlu bir görevden keyif verici bir uğraş haline dönüştürmeyi amaçlıyor.

Kitap aynı zamanda, gerek iş gerekse günlük yaşamda kadınların karşılaştıkları güçlükleri bir nebze olsun unutturmak, mutfakta onların yaratıcı yönlerini açığa çıkarmak, yaptıkları yemeklerle takdir kazanlamalarını sağlayarak öz güvenlerini artırmayı hedefliyor.

Çeşitli teknik ve yöntemlerle pişirme süreleri kısaltılan tariflerin yer aldığı kitaptaki tüm yemekler, denenip, okurların karşılaşabilecekleri zorluklar hafifletilmeye çalışılmış.

Dünya, Osmanlı ve Türk mutfağından örneklerden oluşan yemek tarifleri, “Çorbalar”, “Salatalar”, “Sebze Yemekleri”, “Et, Balık, Tavuk Yemekleri” ve “Tatlılar” olmak üzere 5 ana bölümden oluşuyor.

Yemeklerin kaç kişilik olduğu, ne kadar sürede hazırlandığı ve pişirildiği bilgilerine yer verilen tarifler, uygulamaya başlamadan önce pişirenin doğru zaman planlaması yapmasına yardımcı oluyor. Yemeğin yapılma aşamaları numaralandırılarak tariflerin daha kolay ve pratik biçimde uygulanması sağlanıyor.

Kitapta, “Domatesli yoğurt çorbası”, “avokado salatası”, “nohut piyazı”, “çam fıstıklı brokoli”, “patates keki”, “portakallı somon” gibi yemek tarifleri yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.